10.15 - 11.15 Teollisuuden digitalisaatio vie kestävään kehitykseen

Tässä osiossa asiantuntijat paneutuvat siihe, miten automaatioteknologia ja ohjelmistot auttavat teollisuusyrityksiä kolmessa poltavassa aiheessa: kestävä kehitys, saatavuusongelmat ja kilpailukyvyn ylläpitäminen.

Tämän tunnin aikana selvitetään mm.,

  • Mitä teollisuusautomaatiolta odotetaan
  • Millaisia etuja saavutetaan kun laitteet ja ohjelmistot eivät ole toisistaan riippuvaisia
  • Mikä on ohjelmistojen rooli kestävän toiminnan kehittämisessä

Kestävän kehityksen avaimet teollisuudessa: ohjelmistot, automaatio, energiatehokkuus
Ensimmäisessä puheenvuorossa syvennytään Tuomas Korhosen johdolla kaikkia alan toimijoita koskettavaan teollisuuskomponenttien saatavuusongelmaan ja siihen, miten ohjelmistokeskeisen automaation avulla voidaan tulevaisuudessa varautua paremmin toimitusketjujen epävarmuuteen.  

Asiakasesimerkki Dolea: kestävän kehityksen innovaatiota digitalisaation keinoin
Toisessa osassa Harri Rajaniemi haastattelee mielenkiintoisen suomalaisen innovatiivisen startup-yrityksen edustajaa. Miten he ovat vieneet digitaalista ajattelua eteenpäin ja mitä hyötyä siitä on ollut tuotantokoneiden sekä pillien valmistajalle? Miten tärkeä kestävyysnäkökulma on teollisessa valmistuksessa kestävyyspalkintojakin saaneen Dolean mielestä? Entä mitä vaaditaan, että uusi, kestävään kehitykseen perustuva innovaatio saadaan leviämään maailman markkinoille? Haastateltavana on Dolean kehitysjohtaja Toni Ahola. 

 

Mitä Dolea tekee?

Asiantuntijat lavalla